28/9-16

28/9-16

Har varit en extremt lång dag idag! Klev av planet här i Cairns vid 7-tiden hämtade väskan och tog en taxi till hostlet, kostade $22 vilket är ca. 154kr men det var det värt. Väl framme kände jag att jag var extremt hungrig och köpte en hamburgare utan bröd (standard för mig) sen var det bara att vänta tills jag skulle få checka in och det var ca kl 12. Under tiden så låste jag in sakerna i ett skåp, tog med mig lilla väskan med alla värdesakerna i och frågade han i receptionen vart jag kunde gå. Jag vill så klart se mig om så han gav mig en karta, målade vägen samt pekade ut ett stort köpcentrum så jag kunde köpa mat. Promenaden gick längst med bryggan i Cairns bort till marinen (ska försöka klippa ihop en film). Gillar det här stället, det är lugnt, tryggt och känns så välkomnande. Vart jag än gick så sa folk "hello" eller "good morning". Såg även många människor som var ute och sprang men även tränade i utegymmen som finns lite var stans. Och ett grabbgäng som körde yoga samt en mammagrupp som också körde yoga. Klockan var ca 10 på morgonen och svetten rann redan, och det var ca 25 grader. Inte van detta än när jag kommer från ett 10-gradigt land.

Vid 11-tiden hade en fransos vaknat upp och satte sig vid bordet för att prata, vilket blev att jag hängde med honom till lagunen vid 14-tiden när jag hade checkat in allt. Vi hängde där till ca 18 för att sen ta en promenad mot hostlet. Vi har även planerat in lite resor så imorgon bär det av till clib palms (?) kanske var club.. Ja någonting sånt iaf. Det ska i alla fall vara ett ställe med fina stränder och ev. Krokodiler så kameran får hänga med. På fredag ska vi även till daintree rainforest (fast tror inte det hette daintree... Men något sånt, återkommer med det) där vi ska få åka till ett vattenfall, bada, se krokodiler o massa annat kul i djungeln. Ska bli häftigt. Vi gick även och köpte pizza och på vägen mot hostlet så såg vi massa fladdermöss i träden, stora sådana! Så de ska jag försöka få kort på någon dag här..
Var även två aborig-mammor som bråkade med varandra och SKREK alltså Jesus, de började ju nästan puckla på varandra.. Måste vara något pms de hade eller så..

Nu på kvällen har jag suttit och pratat med massa människor här, har bl.a. Hittat 5 svenskar varav 3 åker till mot brisbane imorgon. Även 1 tjej från Skottland, 1 kille från Tyskland och 1 tjej från Nederländerna. Vi har bara suttit o pratat om vad vi gör hemma, vad vi ska göra här (vilket vi har oerhört mycket gemensamt, alla är på något sätt rastlösa). Slutade med att vi skulle spela kort men då skulle de städa där ute så nu ligger jag i sängen. Har ändå rest långt och borde egentligen vara jättetrött, vilket jag inte är?

Men nu ska jag snossa kudden så ska jag försöka lägga upp inlägget från igår imorgon samt bilder från turen.

Puss!